Uutisarkisto

18.4.2012 10.56

Suomalaiset arvostavat hyvää työelämää

Työministeri Lauri Ihalaisen vetämän työelämän kehittämisstrategiatyön tavoitteena on parantaa työllisyysastetta, työelämän laatua, työhyvinvointia ja työn tuottavuutta. Työn tueksi on tehty laaja kansalaiskysely, jossa hyvän työelämän tekijöiksi nousivat luottamus ja yhteistyö, innovatiivisuus ja tuottavuus, osaaminen sekä työhyvinvointi ja terveys.

 

Kyselyllä selvitettiin työelämään liittyviä arvostuksia sekä näkemyksiä tulevaisuuden ihannetyöpaikasta. Kyselyyn vastasi yli 4 600 kansalaista.

 

Vastausten perusteella mielekäs työ koostuu työpaikan jokapäiväisistä asioista, joita ovat toisten huomioon ottaminen, avoimuus, tasapuolinen kohtelu ja hyvä johtaminen, positiivinen työilmapiiri ja innostavat työtehtävät sekä vaikutusmahdollisuudet. Huolta herättivät työpaikan löytäminen, työelämän kiristynyt asenneilmapiiri ja pitkään työttömänä olevan leimaaminen työhaluttomaksi.

 

Työelämän kehittämisstrategian visiona on tehdä suomalaisesta työelämästä Euroopan parasta vuoteen 2020 mennessä. Strategia valmistuu toukokuussa 2012, jonka jälkeen alkaa toimeenpanon valmistelu yhdessä laajan yhteistyöjoukon kanssa.

 

Lisätietoja

TEMin tiedote 17.4.2012Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi