Blogit 2012

1.8.2012 10.27

Heja på!

Golf är ett sällskapspel med regler och etikett. Säkerheten är också viktig. Alla skall få möjligheten att göra sitt bästa på banan och roa sig samtidigt. Både de som jobbar på banan och de som spelar.

 

Spelarna kommer till startplatsen i tid, skakar händer, presenterar sig åt de andra och önskar lycka till! Mobilen är naturligtvis avstängd. Den som har den lägsta handikappen får med respekt att börja. Alla håller sig tysta när någon slår, men annars mellan slagen när man promenerar eller väntar pratar man med de andra. Reglerna måste man kunna och följa upp.

 

Olikheten mellan spelarna gör rundan ännu mera intressant! Det kan vara nybörjare och singel spelare, kvinnor och män, unga och gamla, stora och små, inhemska och utländska, ljusa och mörka, mammor och pappor, farmödrar och morfader och från alla möjliga yrken.

 

Atmosfären är positiv och stödjande. Vad skönt de känns när någon hejar på: ”bra slag eller fin putt Päivi”! Humör passar bra där till. Man måste kunna skratta också åt sina fel.

 

Till slut tackar man varandra för det trevliga spelet med varm hand eller till och med kramar om det känns så.

 

Vad har det här jag skrivit med arbetslivet att göra? Säg det du.

 

Med hälsningar

Päivi, Ålands Golfklubb ÅGK


Sakkunniga Päivi Rauramo, Arbetarskyddscentralen (TTK)


Foto: Sami Kulju


TTK:s finskspråkiga publikation Golf ja työturvallisuus (2011)Palaa otsikoihin | 1 Kommentti | Kommentoi