rss Parempi työ

19.5.2015 12.16Tuottavuus ja työelämän laatu edellyttävät yhteistä vastuuta

Tuottavuuden ja työyhteisön keittäminen on noussut julkisen keskustelun agendalle. Suomalaisen työn tuottavuutta on lisättävä, kuuluu vaatimus. Keskustelijoiden määrä vähenee murto-osaan, kun kysytään, mitä se tuottavuuden kehittäminen on?

 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


8.5.2015 15.38Onx pakko?

Näin äitienpäivän kynnyksellä monet meistä äideistä pohtivat, kuinka hyvin olemme viimeisen vuoden aikana onnistuneet? Olemmeko onnistuneet antamaan oikeita ohjeita? Olemmeko olleet saatavilla oikeaan aikaan ja toisaalta riittävän kaukana oikeaan aikaan? Olemmeko oppineet uusia taitoja? (Jokainen äitihän hallitsee perustiedot ainakin lääketieteestä, psykologiasta ja oikeustieteestä.)

 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


7.5.2015 10.56Ole hyvä ja seiso

Auto, TV ja tietokone ovat muuttaneet arkiliikkumisemme perustan. Moni toimistotyötä tekevä istuu työpäivän aikana jopa seitsemän tuntia ja kun siihen lisätään vapaa-ajan istuminen, saattaa kokonaisistumisaika olla jopa 10–15 tuntia! Toisaalta vaikka vapaa-aikana liikkuisi suositusten mukaan, ei sekään riitä korvaamaan työpäivän istumismaratonia. Istuminen rasittaa tuki- ja liikuntaelimistöä eikä kuluta energiaa paljoakaan. Maailman terveysjärjestö on sijoittanut passiivisen elämäntavan neljännelle sijalle merkittävimpien ennenaikaisten kuolemien listalla. Liikkuminen on ihmisen perustarve ja terveyden kulmakivi. Liikettä kaipaavat niin keho kuin mieli.

 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.4.2015 10.12Etsintäkuulutetaan työturvallisuuskilpailu

Pääsin viime keskiviikkona osallistumaan Lohjan turvallisin työnantaja -kilpailun palkintojenjakotilaisuuteen. Innostuin hankkeesta. Kilpailun ja koko haasteen ideana on Lohjan seutukunnan työturvallisuuden parantaminen. Haasteen aikana yrityksiä on jaettu pareihin ja ne ovat vierailleet toistensa luona tutustumassa käytäntöihin. Osallistujille on järjestetty seminaareja, joissa on voitu jakaa ajatuksia ja hyviä käytäntöjä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat


Sinun täytyy kirjautua sisään jotta voit hallinnoida blogejasi.